четвер, 28 грудня 2017 р.

10 обіцянок вчителя напередодні Нового року

Вчительські обіцянки самим собі та причини, чому їх важливо виконати у новому році.

Так заведено, що новий рік починається з купи обіцянок собі та іншим. Часто це банальне – ходити до спортзалу, сісти на дієту, більше спати, менше нервувати. Але навіщо ці обмеження! Пообіцяйте собі відповісти на всі листи електронної пошти, впорядкувати старі плакати, які купою лежать за дошкою, навести лад у конспектах та додаткових матеріалах до них. Але давайте відверто: далеко не всім цим високим цілям судитиметься справдитись. Перегляньте наш список обіцянок, які кожен вчитель міг би виконати у новому році.

1. Я говоритиму з дорослими на будь-які теми, окрім школи!
Так, у цьому списку є дійсно важкі задачі. Але ви впораєтесь! Спершу буде складно, але потім звикнете. Є один дієвий спосіб стримати обіцянку – спитайте у співрозмовника, що його цікавить, вислухайте та підтримайте розмову. Не ведіться на провокативні питання, що стосуються роботи!
2. Я прочитаю більше книг, де будуть герої старші за 18 років
Ця обіцянка актуальна не лише для словесників. Багато хто читає і художню, і фахову літературу. Остання – здебільшого про школярів. Зробіть хід конем, завітайте до бібліотеки чи книжкового магазину, аби дістати книгу для дорослих – кулінарні книги, мемуари, бестселери від лауреатів премій. Хай хоч декілька з прочитаних за рік книг буде про потреби дорослих.
3. Я проведу цей рік без дієт
Науковці кажуть, що кожна дієта може закінчитися сумно – поверненням ваги, усі старання схуднути можуть бути знівельовані. Серйозно, кожен зможе знайти більш приємні способи набрати вагу: смачнющі страви вашої мами та тістечка з магазинчику біля дому. Але показання лікаря на дієту потрібно все суворо виконувати! А от бажання зігнати один кілограмчик терміново до Дня учителя, може мати неприємні наслідки.
4. Я питиму гарячий чай, коли слухатиму улюблену музику
Це ті маленькі моменти щастя, які роблять кожен день трохи кращим. Це лише ваш час, 5 хвилин спокою. Не забувайте робити такі приємні паузи. Коли у вас «вікно», маєте два варіанти – перевіряти зошити, сортувати папери, або ж спокійно випити кави, слухаючи музику.
5. Я не боятимусь визнати свою слабкість
Змоделюємо ситуацію: ви на перерві, чергуєте у коридорі, несамовито бігають діти з трьох-чотирьох класів, граються, ваше прохання зупинитися чи заспокоїтися тоне в морі дитячих голосів. Раптом один хлопець падає, сильно забиває руку – і його відправляють до лікарні. Ви почуваєте себе жахливо, адже мали самотужки попередити ситуацію, контролюючи більше ніж 100 дітей протягом 20 хвилин. Не треба, досить. Ви одна людина, яка чудово виконує свій педагогічний обов'язок – це головне. Жахливі випадковості вам не підвладні.
6. Я пишатимуся своїми досягненнями
Цього року ви разом з класом зібрали подарунки для військових? Чи вам вдалося організувати благодійний ярмарок? Прекрасно! Не забувайте про це. У нас прийнято не хвалити себе за досягнення, але лаяти за промахи. Це дуже й дуже погана практика, ви для себе ж знецінюєте власні досягнення. Пишайтеся собою, залишайте у якості нагадування чек, фото, листи-подяки.
7. Я не ускладнюватиму собі життя
Це може здатися дещо дивним для вчителя. Мова йде про домашні завдання. Чи варто щоразу задавати по декілька вправ та додатково реферати чи доповіді? Кого все це зробить щасливим? Вас, коли будете все це перевіряти, чи учнів, коли виконуватимуть завдання? Чому б не поєднатися з іншими вчителями та давати спільні проекти, оцінки за які йтимуть на два предмети? Хоча б спробуйте.
8. Я організую робочий простір
Вже час! Спаліть шафу, де роками накопичуєте сумнівної користі матеріали. Навіщо вам зразки тестів за 2007 рік? Якщо можете викинути щось з кабінету – дійте. Очищайте свій простір від непотребу. Непотріб – це все те, чим ви не користуєтесь більш ніж два роки. Ви й так занадто довго зберігали те, що вам не потрібно. Починайте рік, знаючи, що й де знаходиться у вашому навчальному кабінеті.
9. Я буду там, де я є
У школі – значить, у школі. Вдома з родиною – значить, навіть подумки з ними, а не на роботі. Віднайдіть для себе цей баланс.Хай буде складно, але відпускайте шкільні справи, доки ви зі своїми близькими.
10. Я буду вдячним!
Діти неслухняні, школа недосконала, щоденні справи нав'язливі… Але чи були б ви щасливі, якби обрали іншу дорогу? Щодня ви спостерігаєте, як маленькі монстри перетворюються на зрілих людей, які розуміють життя, вміють співчувати, дорослішають. Щодня через темінь клопотів ви можете бачити, як перемагає любов – у подяці за те, що ви зробили, у цікавості до нової книги, у блиску в очах, коли складна тема стала більш зрозумілою. Таких моментів багато, важливо їх помічати та дякувати за них. І вчити цьому ваших учнів.
Докладіть зусиль та станьте більш щасливими у новому році, бо ви на це заслуговуєте.

 за матеріалами сайту: https://naurok.com.ua/post/10-obicyanok-vchitelya-naperedodni-novogo-roku


x

2 коментарі:

  1. As reported by Stanford Medical, It's in fact the ONLY reason this country's women get to live 10 years more and weigh 19 kilos less than us.

    (By the way, it is not related to genetics or some secret exercise and absolutely EVERYTHING around "how" they eat.)

    BTW, I said "HOW", and not "WHAT"...

    CLICK this link to determine if this little quiz can help you decipher your real weight loss potential

    ВідповістиВидалити
  2. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    And making money with it is as simple as 1-2-3!

    Here's how it works...

    STEP 1. Choose which affiliate products the system will push
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON traffic (it LITERALLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the system grow your list and sell your affiliate products for you!

    So, do you want to start making profits??

    Your MONEY MAKING affiliate solution is RIGHT HERE

    ВідповістиВидалити

Популярні повідомлення