понеділок, 5 червня 2017 р.

Аналіз роботи

Аналіз роботи
методичного об’єднання вчителів-філологів за 2016-2017 н.р. 

До складу методичного об`єднання словесників ЗШ I-III ст. №6 входять вчителі української мови і літератури, російської мови та зарубіжної літератури. Це вчителі, які мають вищу, II кваліфікаційну категорії, звання “старший учитель”, вчитель-методист та спеціалісти.
Методичне об`єднання учителів-словесників здійснює свою діяльність відповідно до основних завдань загальної середньої освіти, спрямованих на формування особистості учня, його наукового світогляду, розвиток його здібностей та обдарувань.

За 2016-2017 н.р.  було проведено 5 засідань.
Вчителі Шабанова В.О., Майданик А.О., Невкрита І.С. провели уроки за графіком МО з використанням інноваційних технологій.
Виходячи з проблеми МО, над якою вчителі працюють не один рік, словесники творчо підходять до вирішення намічених завдань. Кожний учитель будує свою роботу так, щоб якнайповніше розкрити й розвинути творчі можливості й здібності школярів. Відкриті уроки філологів показують зростання педагогічної майстерності вчителя, уміле й доцільне використання форм і методів креативного особистісно-зорієнтованого навчання. Цьому сприяє також вивчення і впровадження передового трудового досвіду, самоосвіта, курсова перепідготовка та атестація.
Майже всі члени МО мають свої сайти та блоги.
Вчителі школи займаються самоосвітою: беруть участь у дистанційних тренінгах та різноманітних конкурсах.
Невкрита І.С. брала участь у весняній сесії інтерактивної школи творчого вчителя 20 березня-8 квітня  та отримала Сертифікат №1159801 за участь у вебінарах «Інтегрований курс «Література» 7-8 клас»  та  «Фантастика и романтика. Проблемы, волнующие человека мыслящего, в литературе ХХ века».
За участь у творчому конкурсі «Відпочиваємо з книжкою» від журналу «Зарубіжна література в школах України» Домбровська Анастасія отримала Сертифікат, а учитель (Невкрита І.С.) подяку за підготовку учениці до конкурсу.
Вчитель російської мови та зарубіжної літератури Невкрита І.С. брала участь у роботі творчих груп щодо спрощення навчальних програм з російської мови та літератури у м. Чернігів.
Невкрита І.С. подала матеріали на обласний конкурс методичних розробок уроків української мови, української літератури, зарубіжної літератури, інтегрованого курсу «Мистецтво» «Ідемо на урок: 8 клас» та визнана переможцем.
П’ять учнів Ірини Сергіївни (Колєснікова І., Домбровська А., Матвєєва Т, Гірич М., Мялік Ю.) отримали призові місця регіонального та всеукраїнського рівня у конкурсі із зарубіжної літератури «Sunflower». Взагалі у школі взяли участь у названому конкурсі             дітей.
Словесники беруть активну участь у методичній роботі школи, міста, області.
Заохочують обдарованих учнів до участі у різноманітних заходах і конкурсах, де учні розкривають свої творчі здібності, набуті знання, стають призерами.
Олімпіада з української мови:  Домбровська А. – 2 місце (вчитель Майданик А.О.)
Конкурс П. Яцика: Домбровська А. – 1 місце (вчитель Майданик А.О.)
Міхєєва Д. – 3 місце (вчитель Майданик А.О.)
Шевченківський конкурс: Домбровська А. – 1 місце (вчитель Майданик А.О.)
«Ідея Соборності»:  Домбровська А. – 1 місце (вчитель Майданик А.О.)
Конкурс есе «Я європеєць»: Домбровська А. 1 місце (вчитель Майданик А.О.)
Конкурс «Яким я бачу майбутнє України»: Домбровська А. – 1 місце (вчитель Майданик А.О.)
Конкурс «Творимо Європу разом»: Домбровська А. – 1 місце (вчитель Майданик А.О.)
«Лист учаснику АТО»: Домбровська А. – 3 місце (вчитель Майданик А.О.)
«Майбутнє України очима дітей»: Домбровська А. – 1 місце (вчитель Майданик А.О.)
 Підготовка учениці Міхєєвої Д. для захисту роботи в НТТУ (вчитель Майданик А.О.)
Конкурс «Юних журналістів»: 3 місце (вчитель Майданик А.О.)
Членами МО  (Невкрита І.С., Нужний В.Д., Чабанюк Т.А., Шабанова В.О.) було проведено декаду російської мови та зарубіжної літератури. Матеріали на сайті школи та блозі Невкритої І.С.
Чабанюк Т. А. підготувала учнів 6-А та 6-Б до конкурсу декламаторів віршів Т.Г.Шевченка;
Учні Тетяни Анатоліївни брали участь у конкурсі малюнків до творів Т.Г.Шевченка, та конкурсі стіннівок до Дня рідної мови.
Члени шкільного методичного об`єднання постійно працюють над самоосвітою і при нагоді завжди готові поділитися знаннями та цікавими педагогічними знахідками. На кожне засідання методичного об`єднання учителі готують виступи та доповіді, які допомагають розкрити проблему, над якою вони працюють.
Учителі нашого методичного об`єднання намагаються йти в ногу з часом, тому на  уроках вони показують новий підхід до викладання свого предмета. Головне — це побачити в очах учня зацікавленість. Довести, що навіть  великий твір або важке правило може бути цікавим. Важливо не те, що учень прочитає у підручнику, а те, що він зрозуміє або доведе сам.
Виявляти обдарованих дітей, стимулювати їх творче самовдосконалення, творчу активність, давати їм ґрунтовні, міцні знання, озброювати їх практичним розумінням основ наук, підвищувати їх інтерес до предмета, допомагати у виборі професії—це далеко не всі завдання, які систематично й цілеспрямовано вирішують словесники нашого МО і отримують очікувальні результати.
    Незважаючи на багато досягнень в роботі словесників, слід вказати і на ряд недоліків: більшість учнів мають знання середнього і початкового рівнів, низький рівень орфографічних і пунктуаційних навичок, недостатня робота у розкритті здібностей школярів. Тому всю роботу у новому навчальному році спрямувати на розкриття й розвиток потенційних можливостей і здібностей учнів, на формування світоглядної особистості.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні повідомлення